Pikapalopostit ja palopostit

Palopostin toimintakunto on varmistettava säännöllisesti, jotta se olisi toimintakuntoinen, kuitenkin vähintään vuoden välein.

Meiltä saatte asiantuntemuksella pikapalo- ja palopostien asennukset, tarkastukset ja huollot sekä käytön opastuksen.

Vuosihuolto: Suoritettava vuosittain toimintakunnon varmistamiseksi. Valmistaja voi määritellä myös tiheämpää tarkastusväliä.

Painekoe: Pikapalopostiin tulee suorittaa viiden (5) vuoden välein painekoe jolla varmistetaan, että pikapalopostin liittimet (kiristimet), liitososat, letkut, suihkusuutin, kelakeskiön tiivisteen sekä muu tekniikka kestävät vesiverkossa tulipalon aikana mahdollisesti konkretisoituvat paineen vaihtelut sekä käytön aikaiset kuormitukset.

Huolto ja korjaus: Pikapaloposti tulee huoltaa aina tarvittaessa kun tarkastus tai muu havaintoihin perustuva toimenpide antaa siihen aihetta.

Yleisimmät huoltokohteet liittyvät kelakeskiön tiivisteisiin, suihkusuuttimiin, ikääntyneeseen letkuun tai pikapalopostin asennus- / tai asemointivirheestä johtuviin korjauksiin.

Palopostit tulee huoltaa säännöllisesti. Suositusten mukaan laskostettu kangasletku tulee vaihtaa kymmenen (10) vuoden välein.

Tiivisteet, suihkuputki sekä muu tekniikka tulee tarkastaa vuosittain.